Sovjet reizen door Oekraïne

Wilt u een reis maken naar landen van de voormalige Sovjet-Unie? Dan kunt u het beste terecht bij een reisorganisatie die gespecialiseerd is het organiseren van Sovjet reizen. Hier kun je terecht voor onder andere groepsreizen, een stedentrip Kiev en een rondreis Rusland. Ook voor Armenië reizen en reizen naar Oekraïne is een organisatie zoals Bolsjoi reizen een goed voorbeeld. Hier kunt u meer informatie vinden over reizen naar deze landen. Andere landen die vaak ook tot de mogelijkheden behoren zijn Bulgarije, Mongolië, China en Georgië.

sovjet reizen

Sovjet reizen boeken bij een specialist

Als u bij een specialist boekt, weet u zeker dat alles goed geregeld is. Als u bijvoorbeeld in groepsverband reist, wordt u begeleidt door een ervaren reisleider. Zij staan u bij tijdens het inchecken, de doorreis en de excursies. De reisleiders kunnen u alles over de bestemming in Oekraïne en de bezienswaardigheden vertellen. U kunt vaak ook kiezen voor een individuele reis waarbij u de reis zelf samenstelt. Ook dan kunt u rekenen of hulp van de reisspecialisten van de organisatie.

 

Doorreis maken

Maakt u een doorreis door Oekraïne of Rusland dan is het verstandig om bij de ambassade te informeren of een transit visum nodig is. Dit wordt ook wel een doorreisvisum genoemd. Met dit visum heb je recht om over door een land te trekken. Het is dus niet hetzelfde als een visum waarmee je in een bepaald land mag verblijven. Voor reizen naar Oekraïne heb je geen verblijfsvisum nodig als je na 90 dagen weer vertrekt. Als je met het vliegtuig in Oekraïne landt en moet overstappen heb je geen transit visum nodig. Als je naar Rusland gaat en daar wilt verblijven is een transit visum bijvoorbeeld wel verplicht. Houd hier dus rekening mee als je een rondreis wilt maken door Rusland. Een doorreisvisum is in Rusland niet nodig als korter dan 24 uur op een Russisch vliegtuig verblijft.

sovjet reizen