Kiev de hoofdstad van Oekraïne

Hoofdstad van Oekraïne

De hoofdstad van Oekraïne is Kiev. Deze stad wordt minder snel gekozen als stedentripbestemming en dat is jammer. Het is namelijk een stad die zeker de moeite waard is. Er zijn genoeg mooie bezienswaardigheden die u kunt bezoeken en veel leuke activiteiten om te ondernemen in deze stad. Het centrum van de stad staat namelijk vol met indrukwekkende kathedralen, statige huizen en leuke pleintjes. U kunt zich hier gemakkelijk een lang weekend of zelfs een hele week vermaken. Vind u een stedentrip naar deze stad wel aantrekkelijk klinken? Lees dan snel verder voor meer informatie over deze unieke Oost-Europese hoofdstad.

Vakantie Kiev: is dat wel veilig?

Momenteel gelden er veiligheidsrisico’s in de Oekraïense hoofdstad. Er geldt momenteel geen negatief reisadvies, maar u moet wel waakzaam moet zijn als u naar deze stad gaat. Er gelden namelijk veiligheidsrisico’s waarmee u rekening mee moet houden. Raadpleeg altijd het reisadvies voor Kiev voordat u op reis gaat. De stad is niet gelegen in de gebieden waarbij reizen wordt afgeraden. Het is echter altijd belangrijk om alert te blijven, omdat het soms ook onrustig kan zijn in de hoofdstad. Het kan zomaar gebeuren dat een demonstratie escaleert en er geweld te pas komt. Houd daarom het nieuws in de gaten als u hier bent.

De stedentrip plannen

Wie van plan is om te reizen naar Kiev doet er goed aan om van tevoren alvast wat informatie te verzamelen. Zo kunt u bijvoorbeeld eerst diverse ervaringen van andere reizigers lezen en hotelreviews inzien. Op deze manier kunt u alvast een beeld vormen van de stad en ontdekken wat andere vakantiegangers aanraden. Lees bijvoorbeeld waar u leuk kunt uitgaan of wat de meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn. Hiervoor kunt u ook Cityspotters raadplegen. Bezienswaardigheden die u moet zien, zijn voor u op een rijtje gezet.

De hoogtepunten van Kiev

Bezienswaardigheden die vaak worden aangeraden zijn: het Holenklooster, de Gouden Poort en het Nationaal Historisch Museum. Ook de Sofia Kathedraal met de prachtige fresco’s behoort tot een van de hoogtepunten van deze stad. Wandel ook over de Andriyivski uzviz, het mooiste straatje van de stad. Zo zijn er veel meer dingen op te noemen die je moet zien of doen tijdens jouw verblijf. Wat dacht u van meer van de Oekraïense cultuur leren of heerlijke traditionele gerechten proeven? U bepaalt zelf hoe u de citytrip naar deze bijzondere stad invult.

Kiev Oekraïne