Het mooie Odessa

Waar ligt Odessa precies? Het is een havenstad aan de Zwarte Zee met een mediterraan klimaat. De stad is gelegen in het zuidwesten van Oekraïne om precies te zijn. Het is goed toeven in deze mooie Oekraïense stad. Het leuke aan Odessa is dat het nog een vrij onbekende vakantiebestemming is onder Nederlanders en Belgen. Ook veel reizigers uit andere Europese landen hebben nog nooit van deze stad gehoord. Hierdoor is de stad ideaal voor vakantiegangers die graag naar een originele bestemming willen. U kunt in dit artikel meer te weten komen over deze mooie havenstad Odessa.

Odessa

Wat is er te doen in Odessa?

Veel vakantiegangers komen op de fraaie stranden af, maar ook het centrum mag zeker niet overgeslagen worden. Dwaal rond in de kleurrijke straten en kom verschillende monumenten tegen. Bewonder het Opera theater of de Potemkinski trappen. In het centrum vind je tevens talloze winkels en terrassen. Ook aan restaurants is hier geen gebrek. Na een dagje sightseeing of shoppen kunt u ongetwijfeld een sfeervol plekje vinden om Oekraïense specialiteiten te proeven. Ook na een dagje zonnen en baden is het heerlijk om in het centrum een drankje te drinken of een hapje te eten. U kunt in Odessa daarnaast leuke activiteiten ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een markt, de catacombe of het Nationale Parl Dniester Delta.

Sfeerbeelden

Bent u benieuwd geworden naar deze prachtige vakantiebestemming? Hierdoor kunt u alvast een beeld vormen van de stad en hoe het hier in de zomer eraan toegaat. U zult mooie stranden en bijzondere bezienswaardigheden zien. Wie weet kiest u Odessa wel als bestemming voor uw volgende vakantie. het bekijken van de beelden. Deze stad is aan te raden als u dol bent op het strand en de zee, maar af en toe ook cultuur wilt gaan snuiven of uit wilt gaan.