De Krim Oekraïne

U heeft vast weleens gehoord van het Krim-schiereiland. De Krim Oekraïne is namelijk de laatste jaren vaak negatief in het nieuws geweest. Standaard.be publiceerde bijvoorbeeld over de gewapende invasie op het schiereiland door Rusland. Er geldt momenteel een negatief reisadvies voor het eiland. Dit houdt in dat het niet veilig is om hier naar toe te reizen. Alle reizen naar deze bestemming worden afgeraden.

Krim Oekraïne: een voormalige vakantiebestemming

Krim Oekraïne

Voordat het conflict op de Krim escaleerde was het ooit een geliefde vakantiebestemming. Het werd zelfs ‘de parel van de Zwarte Zee’ genoemd. Veel Russen kwamen hier vakantie vieren.

Het eiland was geliefd vanwege de charmante badplaatsen met fraaie stranden. Het schiereiland trok ook veel natuurliefhebbers aan vanwege het beboste heuvelland. Het voormalige vakantie-eiland stond ook bekend om de heerlijke wijnen. Tijdens de vakantie konden toeristen tevens mooie bezienswaardigheden zoals grotten, moskeeën, paleizen en burchten bezichtigen. Vanwege de onrust blijven de toeristen momenteel echter weg. Zowel de Nederlandse als de Belgische overheid adviseren om hier niet heen te gaan. Het is te gevaarlijk en de ambassade kan namelijk geen consulaire bijstand bieden op de Krim.

Nu op vakantie naar de Krim

Een Oekraïne Krim vakantie is op dit moment dus geen goed idee. Sterker nog, zelfs als u zou willen is het onmogelijk om op het eiland te komen. Er zijn overal gewapende Russische militairen aanwezig. Bovendien zijn alle vluchten naar het eiland geannuleerd. U kunt het schiereiland ook niet met het openbaar vervoer bereiken. Wie dit tijdelijk bezette gebied in wilt komen, heeft een speciale vergunning nodig. Wie wilt genieten van het heerlijke klimaat en de spectaculaire natuur op de Krim wilt ontdekken, moet dus helaas teleurgesteld worden. Het is mogelijk dat het in de toekomst wel weer mogelijk wordt op hier vakantie te komen vieren.

Alternatieven

In plaats van de Krim bezoeken, kunt u ook kiezen voor een natuurvakantie in een ander schitterend natuurgebied in Oekraïne. Dit land beschikt uit talloze Nationale Parken. Veel van deze natuurparken zijn niet gelegen in onveilige gebieden. Het is dus mogelijk om naar deze gebieden te reizen. Houd er rekening mee dat u echter altijd alert moet zijn. Er is namelijk nog steeds sprake van veiligheidsrisico’s in de rest van het land. U kunt ook kiezen om een natuurvakantie te combineren met een stedentrip. Kies bijvoorbeeld de hoofdstad Kiev als uitvalsbasis. Kijk ook eens hier voor eventuele reisadviezen.