Bijzondere bestemmingen in Oekraïne

Wilt u een unieke vakantie beleven? Bezoek dan eens voor de verandering een stad die niet voor de hand ligt. Er zijn genoeg bijzondere steden in Oekraïne die zeker de moeite waard zijn. U kunt kiezen voor een stedentripje naar een bepaalde stad of een rondreis maken langs meerdere unieke plekken. Ter inspiratie kunt u een kijkje nemen op Reisgraag.nl. Dit Nederlandse reisbureau heeft enkele plekken in dit prachtige land geselecteerd en kort uitgelicht. U kunt natuurlijk ook zelf met behulp van verschillende reisgidsen en reiswebsites een aantal bijzondere bestemmingen uitzoeken.

bestemmingen Oekraïne

Welke unieke plekken moet u (niet) bezoeken als u naar Oekraïne gaat?

Om u alvast wat tijd en moeite te besparen, zullen nu een aantal suggesties gegeven worden. Een bestemming die niet zo snel als mooi wordt bestempeld, maar zeker benoemd moet worden is Tsjernobyl. U kunt hier de gevolgen van de verschrikkelijke kernramp in 1986 zien. Ook de Oekraïense Karpaten mogen niet ontbreken in dit overzicht. De natuur in dit gebied is overweldigend mooi. Het Krim-schiereiland beschikt ook over een prachtige natuur. Het is momenteel helaas niet verstandig om naar dit gebied te reizen vanwege het conflict dat gaande is in bepaalde provincies. Het wordt zelfs ten zeerste afgeraden om hierheen te reizen, omdat het er onveilig is.

Bijzondere steden in Oekraïne

Odessa is een havenstad aan de Zwarte Zee. Veel vakantiegangers uit het voormalige Sovjet-Unie komen hier graag om te genieten van de schitterende stranden. Lviv is een andere stad in Oekraïne die een bezoekje waard is. Het historische centrum van deze stad staat al jarenlang op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de vele monumenten en verschillende bouwstijlen. U kunt natuurlijk ook overwegen om een reisje te plannen naar de hoofdstad Kiev. Er valt veel te zien en te beleven in de Oekraïense hoofdstad. Het is een mooie bestemming voor een lang weekend weg of een korte vakantie.

bestemmingen Oekraïne